July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Liderii UE, în fața unui așteptat eșec pe tema interzicerii petrolului din Rusia

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Liderii Uniunii Europene urmează să decidă luni, în cadrul unui summit extraordinar, dacă noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei va include și un embargo asupra importurilor de petrol rusesc, cu excepția livrărilor de țiței prin conducte, informează digi24.ro

Actualizare 18:00 Summitul UE a început în mod oficiali. Liderii UE vor avea mai întâi o discuție despre Ucraina, apoi președintele Volodimir Zelenski li se va adresa prin legătură video.

Viktor Orban acuză un „comportament iresponsabil” al Comisiei Europene
Înaintea reuniunii, premierul Viktor Orban încă nu era convins să accepte sancțiunile UE. El refuză în continuare să susțină propunerea de interzicere a achizițiilor de petrol rusesc, în ciuda clauzei speciale pentru Budapesta.

Orban a declarat că propunerea este „o soluție bună pentru Ungaria”, dar a insistat că Budapesta are în continuare nevoie de „garanții” că va putea să se aprovizioneze cu petrol din alte surse, în cazul în care Ucraina ar întrerupe fluxul prin conducte.

Pe de altă parte, el s-a arătat deranjat că Executivul european a propus interzicerea petrolului rusesc înainte de a avea sprijinul deplin al tuturor țărilor UE.

„Ne aflăm într-o situație foarte dificilă, practic din cauza comportamentului iresponsabil al Comisiei”, a acuzat el, citat de Politico. „Propunerea nu a fost negociată în mod corespunzător cu statele membre”, a arătat Viktor Orban.

Scepticism înaintea summitului
Actualizare 16:45 Liderii UE nu vor reuși să ajungă la un acord în ceea ce privește impunerea unui embargo asupra petrolului rusesc în Europa, informează Reuters, care citează mai mulți oficiali europeni.

Liderii europeni vor agrea, cel mai probabil, asupra ideii impunerii unui embargo, dar detaliile și deciziile „dure” vor fi adoptate mai târziu.

„Încă nu am ajuns acolo”, a declarat Ursula von der Leyen.

Următorul summit al liderior UE este programat în perioada 23-24 iunie, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..