July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Arabia Saudită prosperă. Războiul din Ucraina a fost mană cerească

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Arabia Saudită a înregistrat cea mai importantă rată de creştere din ultimii zece ani, cu o creştere de 9,6% în primul trimestru al anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită boom-ului din sectorul petrolului, scrie stiripesurse.ro

“Activităţile petroliere au permis ca Produsul Intern Brut (PIB) real să atingă cea mai mare rată de creştere din ultimii zece ani, la 9,6% în primul trimestru al anului 2022”, a indicat Autoritatea saudită de statistică în primele estimări publicate duminică.

Sectorul petrolier a înregistrat o creştere de 20,4% în primul trimestru faţă de primul trimestru din 2021, în timp ce activităţile non-petroliere au progresat cu 3,7%, a precizat sursa.

Cu toate acestea, datele pentru trimestrul 2022 sunt “incomplete deocamdată” şi pot fi revizuite, a adăugat ea.

Războiul din Ucraina şi explozia preţurilor la ţiţei au fost o mană pentru statele producătoare de petrol precum Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei.

PIB-ul regatului ar urma să crească cu 7,6% pentru întreg anul 2022, potrivit previziunilor Fondului Monetar Internaţional.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, Riadul a rezistat cererilor SUA de a-şi majora producţia în încercarea de a limita preţurile.

Regatul saudit şi Emiratele Arabe Unite au subliniat angajamentul lor faţă de alianţa petrolieră OPEC+, pe care o conduc Riadul şi Moscova, demonstrând independenţa lor în creştere faţă de aliatul istoric american.

Agenţia de rating Fitch şi-a revizuit luna trecută perspectivele pentru Arabia Saudită, prezicând că regatul va înregistra un excedent bugetar în 2022, pentru prima dată din 2013, anunță stiripesurse.ro

Dar Fitch a subliniat că, în ciuda eforturilor de diversificare a economiei, petrolul încă reprezintă mai mult de 60% din veniturile bugetare totale ale Arabiei Saudite.

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..