August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Jocuri centrifuge în PNL: S-au acumulat nemulțumiri care vor fi ‘jucate’ în următoarea perioadă

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Apele sunt din nou agitate în Partidul Național Liberal, cu o parte din lideri punând la cale debarcarea lui Florin Cîțu din fruntea partidului și înlocuirea acestuia cu premierul Nicolae Ciucă, scrie stiripesurse.ro

În presă a apărut informația, lansată „pe surse” de unii liberali, că 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o solicitare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL. De partea cealaltă, tabăra din jurul lui Florin Cîțu susține că totul este un „joc de glezne” în care adversarii interni supralicitează, iar în realitate mai bine de 20 de lideri de filiale nu au semnat scrisoarea nemulțumiților.

Ceea ce a umplut paharul nemulțumirilor în PNL ar fi fost scurgerea în presă a faptului că urmează o remaniere a miniștrilor liberali. Anunțul nu i-ar căzut bine nici ministrului de Interne, Lucian Bode, prim-vicepreședinte PNL, și cu atât mai puțîn premierului, care a și avut o izbucnire la adresa lui Cîțu în ședința BEx. Și Rareș Bogdan, alt prim-vicepreședinte PNL, l-a criticat pe Cîțu pentru anunț, cum la fel a făcut și Gheorghe Flutur, al cărui protejat, ministrul Energiei, era vizat de remanierea lui Cîțu.

Tabăra Ciucă ar dori să răspândească în partid convingerea că președintele Iohannis și-a dat acordul pentru schimbarea lui Cîțu cu Ciucă. O parte dintre prim-vicepreședinți ar fi avut o discuție cu președintele Iohannis despre situația din PNL și au transmis mai departe informația că Iohannis e nemulțumit de Cîțu care sabotează coaliția de guvernare prin atacurile la miniștrii PSD și prin anunțarea unor măsuri personale, neconvenite în coaliție.

Liderii din tabăra anti-Cîțu au început să strângă semnături pentru convocarea unui Congres extraordinar. Însă surse din partid spun că se încearcă o debarcare mai rapidă a lui Cîțu și a lui Vîlceanu, cei doi urmând să fie forțați să demisioneze, astfel încât să ajungă Ciucă președinte interimar, iar Bode să fie secretar general.

Unele discuții ar fi avut deja loc între Cîțu și tabăra nemulțumiților, doar că președintele PNL nu ar fi dispus să renunțe. În ultimele săptămâni, Cîțu a început un turneu prin filiale, pentru a-și asigura sprijinul a cât mai multor organizațîi. Rezultatele demersului sunt deocamdată incerte.

În mijlocul crizei din partidul, Florin Cîțu plecat în SUA, mișcarea având și rolul de a-i aduce un plus de imagine inclusiv în interiorul PNL. Contestatarii fostului premier susțin că acesta ar fi încercat fără succes să discute cu președintele Iohannis. Una dintre variantele vehiculate ar fi aceea ca Florin Cîțu să renunțe la funcția din partid în schimbul funcției de ministru de Finanțe, variantă care ar fi căzut. Chiar și funcția de președinte al Senatului ar putea să fie pierdută de Cîțu, dacă adversarii săi din partid și-ar duce planurile la îndeplinire.

Deocamdată, Florin Cîțu nu a comentat public aceste informații lansate „pe surse” din interiorul partidului, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..