September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Adrian Năstase ‘distruge’ PSD din cauza opoziției la ordonanța anti-urși

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Adrian Năstase, fost președinte PSD și fost prim-ministru, reacționează dur la criticile PSD la adresa ordonanței de urgență care prevedere măsuri concrete împotriva urșilor agresivi. Năstase îi acuză pe social-democrați că ar acționa în beneficiul unui cunosct ONG de mediu.

Adrian Năstase amintește că ordonanta prevede folosirea graduală (succesivă) a unor metode de interventie in astfel de situatii: alungare, tranchilizare si relocare sau extragere prin eutanasiere ori impuscare. Echipele de interventie sunt formate din primar, jandarmi, medic veterinar si personal tehnic de specialitate – angajat al gestionarului terenului respectiv (eventual personalul tehnic de specialitate al Gărzii forestiere). Se prevede crearea unui Sistem de monitorizare din care fac parte Agentia natională de protectia mediului, Garda Natională Forestieră, ANSVA, unitătile administrativ teritoriale si Centrele de reabilitare/ingrijire (pentru puii de urs capturati). Pe această bază, se infiintează un registru national al alungărilor, tranchilizărilor si relocărilor ori extragerilor prin eutanasiere sau impuscare a exemplarelor de urs. După fiecare actiune de interventie, in 24 de ore, se intocmeste un raport al evenimentului (identificat prin sesizare de către cetăteni la 112).

„Deci, aceste interventii nu au nicio legătură cu vânătoarea. Solutia impuscării (atunci când e necesară) este prevăzută pentru „personalul tehnic de specialitate (pădurari), nu pentru membrii asociatiilor de vânătoare. Este vorba de interventii de legitimă apărare a comunitătilor locale fată de un risc major la adresa vietii si bunurilor locuitorilor lor.

Ce au inteles liderii PSD din această ordonantă (pe care probabil că nu au citit-o”, scrie Adrian Năstase, citând comunicatul PSD….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).