September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia anunţă că a testat cu succes un nou sistem de apărare antirachetă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

După ce a anunţat luni că a testat cu succes o nouă rachetă hipersonică Zircon, care face parte din gama armelor “invincibile” lăudate de Vladimir Putin, Rusia a anunţat marţi că a testat cu succes noul său sistem de apărare antirachetă S-500, Moscova accelerând în ultimii ani dezvoltarea de noi arme, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, informează AFP.

“Noul sistem S-500 a efectuat exerciţii de tragere asupra unei ţinte balistice de mare viteză”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse. “Ţinta a fost atinsă”, adaugă acest comunicat al armatei ruse, care a difuzat în premieră imagini cu S-500 în acţiune

Potrivit acestei surse, după ce toate testele în curs vor fi încheiate, S-500 va fi desfăşurat într-o unitate din regiunea Moscovei.

Rusia susţine că sistemele S-500, cu o rază maximă de acţiune de 600 km, “sunt fără echivalent în lume”.

Ele urmează să înlocuiască sistemele S-400, încă relativ moderne şi vândute recent mai multor ţări, printre care Turcia, ceea ce a stârnit proteste din partea NATO şi SUA.

La începutul lui iulie, comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, Serghei Surovikin, a declarat că sistemele S-500 trebuie să “distrugă rachete cu rază medie şi, dacă va fi necesar, rachete intercontinentale în ultima parte a traiectoriei lor”. Sistemele S-500 “pot de asemenea să distrugă rachete hipersonice”, a precizat el pentru publicaţia armatei ruse, Krasnaia Zvezda.

Pe fondul tensiunilor cu ţările occidentale, Rusia a înmulţit în ultimii ani anunţurile de noi arme prezentate ca “invincibile” de Vladimir Putin. Zircon este una dintre ele. Cu o autonomie maximă de aproximativ 1.000 de kilometri, trebuie să echipeze nave de suprafaţă şi submarine ale flotei ruseşti. Alte câteva arme, cum ar fi racheta hipersonică Kinjal pentru Forţele Aeriene sau racheta nucleară Bourevestnik.

Primele rachete hipersonice Avangard de nouă generaţie, capabile să atingă o viteză de Mach 27 şi să schimbe cursul şi altitudinea, au fost puse în funcţiune cu armata rusă în decembrie 2019…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).