September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

De ce estimează experții că valul 4 al pandemiei ‘va fi mult mai agresiv’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Șeful campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat marți de ce experții consideră că valul patru al pandemiei „va fi mult mai agresiv” decât precedentele.

Medicul a indicat că varianta Delta a noului coronavirus este mult mai contagioasă și se transmite de la o persoană la alta de două ori mai rapid decât tulpina inițială. În ceea ce privește virulența acestei tulpini, varianta Delta crește riscul de spitalizare de 2,5 ori mai mult decât celelalte tulpini, a precizat Valeriu Gheorghiță. De asemenea, o persoană infectată cu varianta Delta infectează, în medie, alte 6-7 persoane. Un al patrulea motiv de îngrijorare este că persoanele care au trecut prin boală nu mai au anticorpi pentru varianta Delta după 6 luni de la vindecare.

„Din datele modelate matematic pe evolutuia cazurilor din India si Africa de Sud, se estimeaza ca din 20 pana la 50 la suta din cazuri, persoanele diagnosticate pana in momentul de fata sunt reinfectii. La 6 luni dupa trecerea prin boala, anticorpii sunt aproape nedetectabili pentru varianta Delta”

Soluția, în opinia lui Gheorghiță, este vaccinare.

„Cu cât procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate admise la Terapie Intensivă și numărul de decese vor fi mai mici. Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creștere a numărului de persoane spitalizate este mai mare…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).