September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Când avarii, când revizii. În sectoarele 2 și 3 nu este apă caldă. Ce spune primarul general

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nicuşor Dan a afirmat, miercuri, că în sectoarele 2 şi 3 nu este apă caldă deoarece un CET este în revizie, potrivit Agerpres.

“Bucureştiul are patru CET-uri. CET-ul care este în revizie este cel mai mare. Ele trebuie să-şi facă revizia anuală pentru a evita accidentele din perioada în care sunt foarte solicitate. Din păcate şi din cauza stării celorlalte centrale din celelalte trei CET-uri şi din cauza stării întregii reţele de distribuţie, nu există presiune suficientă de la cele trei CET-uri pentru tot Bucureştiul”, a explicat Nicuşor Dan.

 

Primarul şi-a exprimat speranţa, totodată, că nu vor fi direcţionate cu prioritate către Termoenergetica cotele defalcate din impozitul pe venit, aşa cum a solicitat compania Ministerului Dezvoltării.

“Este un mecanism care spune că, în situaţia în care o autoritate publică locală nu şi-a plătit în ceea ce priveşte prevederile bugetare obligaţiile către operatorul de termoficare, acesta poate să solicite un ordin comun prin care cotele defalcate să fie duse cu prioritate către respectivul operator de termoficare şi de-abia restul să vină la Primăria Generală. După cum ştiţi, este o solicitare făcută de noua conducere a Termoenergeticii către minister. Ministerul a pus ordinul în dezbatere pe 6 iulie zece zile. Suntem în cele cele 10 zile. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple. (…) Veniturile municipalităţii vin în mare parte din aceste cote defalcate”, a indicat Nicuşor Dan.
Întrebat de jurnalişti cum va fi respectată legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis prin care se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece, el a răspuns că în termoficare nu s-a investit 30 de ani şi poate nu face minuni, dar iarna viitoare va fi mai bine…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).