September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ioana Ene Dogoiu: Klaus Iohannis propune un sistem procorupție și promeditații

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu susține că proiectul ”România Educată”, propus și susținut de președintele Klaus Iohannis, va favoriza corupția din sistemul de educație și va crește nevoia elevilor de meditații. În schimb, nu vor fi atinse cele mai grave lacune ale sistemului de educație.

”În sistemul propus de marea reformă a dlui Iohannis liceele vor putea să își facă admiterile proprii, cu subiecte făcute de ele. Nu am nicio îndoială că toate cele dorite vor face admitere, pentru că e avantajos să îți faci singur trierea. Aș zice că devine o găină cu ouă de aur pentru profesori.

Cine va face subiectele acelea? Cine va avea acces la ele? Cum va putea fi garantată confidențialitatea lor? Cum va putea fi garantată secretizarea corecturii?

În mod evident, profesorii de la liceele respective vor fi asaltați cu cereri de meditații din partea elevilor aspiranți. Vor avea ei acces la subiectele care le vor fi date la admitere copiilor pe care îi meditează? Inevitabil.

Unii dintre ei chiar vor face subiectele, deci nu va fi greu că “întâmplător” să le lucreze la ultima ședință de meditații înainte de examen. Nu mai discut despre semne discrete pe foaia de examen etc.

Măcar la treapta din sistemul anterior subiectele de admitere erau unice la nivel național. Dar atunci care ar mai fi diferență față de evaluare?

Să revenim la elevul de 9,70 în varianta admiterii . El se știe copil bun, va încerca la Sava, la Vianu, nu poate să se înscrie decât la o admitere. Daca va pica unde va ajunge? După evaluarea națională la un liceu care nu a organizat admitere pentru că nu are cerere, alături de elevi cu mult sub nivelul lui…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).