September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Un celebru avocat a căzut la pace cu DNA: A recunoscut că a ajutat un om de afaceri să fraudeze 1,7 milioane euro

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Procurorii DNA au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un avocat, acuzat de spălarea banilor, după ce a ajutat un om de afaceri, prin servicii de asistenţă juridică neprestate în realitate, să transfere ilegal dintr-o firmă suma de 1,7 milioane euro.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2012 – iunie 2013, inculpatul, în calitate de avocat coordonator şi reprezentant al unei societăţi de avocatură, la instigarea unui om de afaceri, i-ar fi oferit acestuia ajutor pentru a-şi însuşi în mod necuvenit, din societatea pe care o reprezenta, suma de 1.700.000 euro.

Concret, după primirea banilor respectivi, pentru servicii de asistenţă juridică neprestate în realitate, inculpatul ar fi dispus transferul acestora în contul unei firme din Austria, pe care o administra. Ulterior, în baza unor contracte de împrumut fictive, inculpatul ar fi virat suma de 1.700.000 euro în contul personal al omului de afaceri.

În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Curtea de Apel Bucureşti.

Sursa: stiripesurse.ro
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).