September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Au fost primite din Diaspora 256 de cereri de finanţare pentru instalarea tinerilor fermieri

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a primit 256 de cereri de finanţare, în valoare de aproximativ 10,5 milioane de euro, prin intermediul submăsurii privind instalarea tinerilor fermieri, componenta dedicată Diapora, a anunţat, marţi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

“Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a încheiat sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta dedicată Diaspora, sesiune care s-a desfăşurat în perioada 4 ianuarie – 5 iulie 2021. Astfel, la AFIR s-au primit online 256 de cereri de finanţare în valoare de aproximativ 10,5 milioane de euro, prin intermediul submăsurii 6.1 – Diaspora din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Sprijinul acordat prin această linie de finanţare este 100% nerambursabil şi, în prezent, este de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei agricole pe care o va dezvolta tânărul fermier, a menţionat Oros, informează Agerpres.

Tinerii fermieri din Diaspora, care vor să acceseze fonduri europene pentru instalarea în mediul rural, au putut depune cererile la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR),până luni la ora 16:00.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare a fost prelungită până la data de 5 iulie, termenul iniţial de închidere fiind 4 mai 2021.

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă a fost de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pentru perioada mai-iulie este de 25 de puncte.

Potrivit AFIR, până la data de 4 mai, au fost depuse 172 de proiecte a căror valoare însumează 6,9 milioane de euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 de milioane de euro.

Finanţarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în funcţie de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăşi trei ani (cinci ani pentru exploataţiile pomicole) de la semnarea documentului.

Acordarea sprijinului va fi proporţională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri.

Sesiunea de primire a proiectelor dedicată tinerilor fermieri din diaspora a fost deschisă pe 4 ianuarie 2021.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).