September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Doi români au fost prinși de Poliţiştii de frontieră din Constanţa încercând să transporte migranţi ilegali

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant doi români în timp ce transportau opt cetăţeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Bulgaria.

„În data de 03.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, scrie News.ro.

Astfel, în jurul orei 18:30, în apropierea localităţii Independenţa, judeţul Constanţa, în urma supravegherii zonei, poliţiştii de frontieră au observat doi cetăţeni români, care urcau mai multe persoane, ascunse iniţial în vegetaţia de pe marginea drumului, în cele două autoturisme pe care le conduceau.

La scurt timp, lucrătorii noştri au oprit cele două vehicule, constatând că persoanele transportate, cinci bărbaţi şi trei femei, nu sunt cetăţeni români şi nu îşi justifică prezenţa. Cele zece persoane, şoferii şi cei opt cetăţeni străini, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei opt sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Cetăţenii străini au fost preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria, iar autorităţile române efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi şi intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa”, potrivit comunicatului de presă al Poliţiei de Frontieră.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).