September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

12 state UE au deja adoptate PNRR-urile. România, chemată la ‘mărire’ în toamnă

0 0
1 min read
0 0
Read Time:57 Second

Grecia, Luxemburg, Danemarca, Spania, Portugalia, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia şi Franţa se pot apuca de lucru, acestea fiind ţările care au deja Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) aprobate de Comisia Europeană, scrie ZF.

România aşteaptă unda verde abia la toamnă şi între timp riscă să piardă şi un an pentru utilizarea banilor din Fondul de Modernizare. Există însă o veste bună, potrivit guvernului: mai sunt şi alte ţări ca noi, informează Mediafax.

„România are oportunitatea de a accesa, în perioada 2021-2030, circa 6-7 miliarde euro din suma alocată prin Fondul pentru Modernizare. Ţara noastră riscă să rateze pri­mul an din acest program investiţional, din cauza lipsei me­canismelor naţionale de implementare a proiectelor de modernizare energetică“, spun consultanţii de la Horvath.

Fondul de Modernizare este special croit pentru zece ţări cu venituri mai scăzute, banii fiind destinaţi proiec­te­lor de energie regenerabilă, eficienţă energetică, stocarea ener­giei, îmbunătăţirea infrastructurii energetice şi tranziţia justă din regiunile miniere.

De exemplu, Cehia se numără prin cele cinci ţări care au finalizat deja cadrele de implementare a proiectelor prin care vor accesa Fondul pentru Modernizare.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).