September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Eroul care a salvat 12 oameni din fața apelor dezlănțuite: Am trăit într-o zi cât pentru o viață

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Marius Coviltir este vrânceanul care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a salvat 12 oameni surprinşi de o viitură puternică pe o insulă, într-o zonă împădurită, de pe raza comunei Nereju. În vârstă de 45 de ani, Marius Coviltir lucrează de 10 ani la Salvamont Vrancea, 7 ani fiind voluntar, iar în restul timpului fiind angajat în cadrul acestei instituţii. “Nu voi uita niciodată misiunea de la Nereju. Am trăit într-o zi cât pentru o viaţă”, spune salvamontistul despre momentul salvării celor 12 oameni surprinşi de creşterea apelor râului Zăbala, oameni care s-au refugiat într-un vagon remorcă unde au rămas 24 de ore până ce au fost evacuaţi.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, judeţul Vrancea a fost lovit crunt de furia naturii. Mai multe localităţi au fost inundate, viituri puternice s-au produs şi au umplut cu apă şi nămol zeci de gospodării şi chiar case.

Una dintre cele mai dificile situaţii s-a înregistrat atunci la Nereju, unde 12 muncitori au fost surprinşi  de o viitură puternică, reuşind să se salveze pe o insulă, dar tot  în mijlocul vâltorii. Oamenii s-au refugiat într-un vagon şi au stat izolaţi 24 de ore, timp în care s-au căutat soluţii pentru salvarea lor. Pompieri, salvamontişti, jandarmi, autorităţi locale şi judeţene s-au mobilizat pentru salvarea celor 12, între care şi adolescenţi, dar şi femei, soluţia identificată fiind un sistem provizoriu de tip tiroliană peste apele învolburate.

Marius Coviltir este salvamontistul care a traversat apa agăţat de tiroliană pentru salvarea celor 12 muncitori. Acum, la 2 săptămâni de la această misiune, salvamontistul vrâncean vorbeşte cu emoţie despre toate cele întâmplate atunci, spunând că a fost cea mai dificilă intervenţie a sa în cei 10 ani de experienţă…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).