September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

DNA a afectat din nou independenţa judecătorilor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Secţia pentru judecători a CSM a constat din nou că procurorii DNA au afectat independenţa judecătorilor. De această dată, este vorba despre cererea de recuzare formulată de procurorul de şedinţă din dosarul “Colectiv” împotriva judecătorilor din completul de la Curtea de Apel Bucureşti.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că a fost afectată independenţa şi imparţialitatea judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti învestiţi cu soluţionarea dosarului “Colectiv” şi a judecătorilor învestiţi cu soluţionarea cererii de recuzare formulate de DNA în cauză. (unanimitatea voturilor valabil exprimate – 5 Da, 4 Nule)“, se arată în soluţia CSM.

De asemenea judecătorii din CSM îi cer procurorului-şef al DNA, Crin Bologa, să-l dea afară pe procurorul care a formulat cererea de recuzare.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea procurorului șef DNA pentru a evalua posibilitatea revocării domnului procuror, titular al cererii de recuzare, în temeiul art. 87 alin. (8) din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările si completările ulterioare“, se mai arată în soluţia adoptată de CSM.

Textul de lege invocat are următorul conţinut: “Procurorii numiți în cadrul Direcției Naționale Anticorupție pot fi revocați prin ordin al procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, cu avizul conform al secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției sau în cazul aplicării unei sancțiuni disciplinare.“…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).