September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Miliţiile pro-iraniene din Siria au lansat obuze asupra unei baze americane

0 0
1 min read
0 0
Read Time:54 Second

Miliţiile pro-iraniene au lansat luni seara mai multe obuze asupra unei baze militare americane din câmpul petrolier Al-Omar, în provincia Deir Ezzor din estul Siriei, fără a provoca victime, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), informează AFP.

Atacurile au avut loc după raidurile Statelor Unite din noaptea de duminică spre luni împotriva miliţiilor pro-iraniene din Irak şi Siria ca răspuns la atacurile din ultimele luni care i-au vizau interesele în Irak, puse pe seama facţiunile loiale Iranului, scrie Agerpres.ro.

Atacurile de luni seara, care au provocat pagube materiale, au fost urmate de un survol al zonei de către avioanele americane şi ale coaliţiei internaţionale anti-jihadiste condusă de Washington.

Agenţia oficială siriană Sana a raportat, de asemenea, tiruri de rachete care au vizat baza militară a forţelor de ocupaţie americane din câmpul petrolier Al-Omar, fără a preciza originea atacurilor.

Ca represalii,”tiruri de artilerie grea au fost trase de coaliţia internaţională” asupra oraşului Al-Mayadine, controlat de miliţiile pro-iraniene din suburbia Deir Ezzor, a declarat pentru AFP directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).