September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Peste 300 de marinari militari români, o fregată şi o corvetă aparţinând Forţelor Navale participă la un exerciţiu în Marea Neagră

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Peste 300 de marinari militari români, o fregată şi o corvetă aparţinând Forţelor Navale Române participă în următoarele două săptămâni la un exerciţiu în apele internaţionale ale Mării Negre. Exerciţiul este organizat de forţele navale ale SUA şi ale Ucrainei, potrivit news.ro.

Forţele Navale au transmis luni, printr-un comunicat de presă, că peste 300 de marinari militari români participă în perioada 28 iunie – 10 iulie, la Exerciţiul multinaţional ,,Sea Breeze 21”, organizat de forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi cele ale Ucrainei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în raioane de instrucţie terestre din zona Odessa.

Corveta „Contraamiral Horia Maccelariu” (265) a plecat sâmbătă, 26 iunie, din portul militar Mangalia, şi a luat cap-compas portul Odessa din Ucraina, unde a acostat duminică, 27 iunie, alături de alte nave militare străine care participă la „Sea Breeze 21”.

Cea de-a doua navă militară care va reprezenta Forţele Navale Române la exerciţiul din Ucraina este fregata „Regina Maria” (222) cu un elicopter IAR 330 „Puma Naval” ambarcat la bord.

“Fregata va pleca miercuri, 30 iunie, din portul militar Constanţa, va executa o serie de exerciţii în comun cu fregata neerlandeză HNLMS Evertsen, după care se va integra în gruparea navală permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 care operează în Marea Neagră şi va participa la Exerciţiul <> din Ucraina”, au transmis Forţele Navale.

Sursa citată a precizat că pe timpul desfăşurării exerciţiului, doi elevi militari de la Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor fi ambarcaţi, în perioada 29 iunie -7 iulie, la bordul unui distrugător al Forţelor Navale ale SUA în Europa care participă la „Sea Breeze 21”, unde vor face un stagiu de pregătire practică, coordonat de marinarii americani.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).