August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Tulpina indiană lovește Moscova – Record de decese în capitala Rusiei

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Moscova a anunţat duminică un număr-”record” de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, care arată că situaţia continuă să se degradeze în Rusia – lovită în plin de varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit unor date oficiale, capitala Rusiei a înregistrat 144 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore – cel mai grav bilanţ zilnic de la începutul pandemiei.

Moscova era sâmbătă al doilea cel maiafectat oraş, după Sankt Petersburg, care a anunţat un ”record” de 107 morţi din cauza covid-19.

În întreaga ţară, 20.538 de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total ofcial a crescut la 5,4 milioane de la începutul pandemiei.

De asemenea, 599 de persoane au murit din cauza covid-19, iar bilanţul total oficial a crescut la 133.282 de decese.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunţat că aproape 2.000 de persoane sunt spitalizate zilnic în capitală din cauza contaminării cu noul coronavirus.

”Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 dunt ocupate în prezent. Este mult”, a dezvăluit el sâmbătă la televiziune.

Rusia, una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie, este lovită în plin, de câteva săptămâni, de varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, mai contagioasă şi care îngrijorează în întreaga lume.

Moscova a reintrodus în ultimele săptămâni restricţii precum o revenire la munca la distanţă – obligatorie – a unei părţi a angajaţilor, vaccinarea obligatorie a salariaţilor din sectorul serviciilor şi înfiinţarea unui paşaport sanitar pentru a te duce la restaurant.

Însă, o carantină generală, ca în primăvara lui 2020, nu este avută, pentru moment, în vedere în acest oraş cu peste 12 milioane de locuitori.

În afară de Moscova, Sankt Petersburgul, al doilea cel mai important oraş din Rusia, foarte frecventat de turişti şi gaza unor meciuri de fotbal Euro-2020, este de asemenea unul dintre epicentrele epidemiei.

La Sankt Petersburg mai este de disputat un singur meci, un sfert de finală, vinerea viitoare, care poate fi jucat de Franţa, în cazul în care înfrânge Elveţia luni.

Sankt Petersburgul a înregistrat duminică 1.298 de contaminări cu noul coronavirus şi 106 morţi din cauza covid-19, după ce a ”bătut recordul” morţilor cu o zi înainte.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..