September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Efecte ale fenomenelor meteorologice, de Cod Portocaliu, în județul Teleorman

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

 

În intervalul orar 01.50 – 06.40, pompierii militari teleormăneni și autoritățile locale au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase în 12 localități din județ.

Vântul puternic a doborât nu mai puțin de 12 copaci și 2 stâlpi de telegraf, pe raza localităților Roșiorii de Vede, Vârtoape, Săceni, Lăceni, Drăgănești Vlașca, Vitănești, Drăcșănei, Beuca, Burdeni, Satul Vechi, Coșoteni și Copăceanca.

Dacă în majoritatea cazurilor a fost vorba de copaci căzuți pe carosabil, în localitatea Copăceanca un arbore a fost doborât de vânt pe o casă de locuit. Pompierii militari alexăndrineni au intervenit rapid la acest eveniment și au îndepărtat în siguranță trunchiul de copac.

Tot azi-noapte, salvatorii au mai intervenit pentru stingerea a două incendii, unul izbucnit la cablurile de pe un stâlp de electricitate din localitatea Plosca, iar celălalt la acoperișul unei case de locuit din Cervenia.
Intervențiile au fost foarte dificile din cauza vântului puternic, care favoriza propagarea rapidă a flăcărilor, dar și din cauza grindinei căzute. Acoperișul casei a fost distrus pe cca 300 mp, însă pompierii au reușit să salveze bunurile din interiorul camerelor de locuit. Cauza probabilă a celor două incendii a fost scurtcircuitul electric.

Reamintim faptul că pentru gestionarea fenomenelor prognozate de COD PORTOCALIU, peste 150 de pompieri militari teleormăneni au fost pregătiți să acționeze în sprijinul populației cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare, constând în două motopompe de mare capacitate, 6 motopompe remorcabile, 28 de motopompe transportabile, 21 de autospeciale de lucru cu apă și spumă cu echipamente pentru evacuarea apei, 7 camioane, 11 ambarcațiuni de salvare, 21 de motofierăstrae cu lanț, un container suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat ( de 450 kVA şi accesorii) și două containere multirisc.

În continuare, situația operativă este monitorizată cu atenție din cadrul dispeceratului integrat al județului Teleorman, astfel încât orice eveniment să fie gestionat în cel mai eficient mod posibil, pentru siguranța cetățenilor.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
ISU – Teleorman #POMPIERI #fenomene #CodPortocaliu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).