September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

În timp ce Iohannis anunță că România a oprit pandemia, liderii UE sunt profund îngrijorați de noul val Delta. Angela Merkel: ‘Europa este pe o gheață subțire’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Europa este „pe o gheață subțire”, pe măsură ce varianta Delta a Covid se răspândește pe continent. Avertismentul acesteia a venit în timp ce oficialii din domeniul sănătății din UE au declarat că varianta va reprezenta 90% din cazurile blocului până la sfârșitul lunii august, informeaz[ BBC într-o analiză.

Răspândirea ar putea perturba planurile de ridicare a restricțiilor în timpul verii. Varianta Alpha, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, a lovit puternic Europa la începutul acestui an, iar Delta, acum dominantă în Marea Britanie, este considerată cu 40% -60% mai transmisibilă.

În acest timp, în care liderii UE sunt profund îngrijorați de noua tulpină, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, jos, că țara noastră a oprit pandemia. „Știm din istoria pandemiilor că se produc în valuri. La noi campania de vaccinare a fost un succces. Noi practic am oprit pandemia”, a declarat joi Klaus Ionannis (mai multe aici).

Delta domină în Marea Britanie

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), a declarat miercuri că răspândirea variantei Delta a arătat importanța accelerării vaccinărilor în Europa, întrucât „datele preliminare arată că poate infecta și persoanele care au primit o singură doză din vaccinurile disponibile în prezent”. Două doze au oferit o „protecție ridicată” împotriva variantei Delta (B.1.617.2), a adăugat ea. Delta, identificată pentru prima dată în India, reprezintă acum aproape toate noile infecții din Marea Britanie…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).