October 15, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia a investit peste 11 milioane de euro pentru ca Igor Dodon să ajungă președintele Moldovei, în lupta cu Maia Sandu

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Moscova ar fi investit 11.453.000 de euro în campania electorală a fostului preşedinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, care a candidat pentru al doilea mandat la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, însă fără succes, fiind învins de contracandidata sa proeuropeană Maia Sandu, dezvăluie joi publicaţia Ziarul de Gardă din Chişinău, citând un articol apărut în ziarul german Bild, care susţine că dispune de documente ce ar conţine probe în acest sens.

Potrivit mass-media citate, 4 milioane de euro din suma respectivă erau destinate ca mită pentru ‘candidaţii prietenoşi’ care urmau să implementeze politicile Kremlinului în Republica Moldova după alegeri; 528.000 de euro erau destinate unor ‘proiecte media’ de propagandă, 393.000 de euro – pentru mituirea observatorilor străini la alegeri şi jumătate de milion de euro pentru ‘procesarea rezultatelor de către Comisia Electorală’ – ‘ultimul as’ din mâneca Kremlinului, în cazul că propriul candidat urma să piardă alegerile.

Pentru a atribui mai multă greutate celor dezvăluite, Bild publică un document în facsimil, redactat în limba rusă, cu repartizarea sumelor respective, scrie Agerpres.ro.

În iulie 2020, conform dezvăluirilor Bild, citat de Ziarul de Gardă, Serviciul de Informaţii şi de Securitate al Republicii Moldova (SIS) a identificat numeroase ‘proiecte’ pe care Kremlinul le implementa sau intenţiona să le implementeze pentru a influenţa alegătorii, între care şi aşa-numitul ‘proiectul Adolf’ al cărui scop era demoralizarea taberei proeuropene.

În cadrul ‘proiectului Adolf’, urmau să fie realizate mai multe videoclipuri pentru care Moscova ar fi fost pregătită să ofere 10.000 de euro pe lună pentru actori, echipe de filmare şi costuri de producţie.

Mesajul direcţionat către simpatizanţii candidatului proeuropean – Maia Sandu – era că niciunul dintre candidaţi nu îşi va respecta promisiunile, de aceea a merge la vot este inutil.

Pe de altă parte, serviciile secrete ale Rusiei planificau „Proiectul plictisitor”. Și aici, patru videoclipuri pe Facebook urmau să fie generate pe parcursul a trei luni cu un protagonist principal și speranța era că actorul va fi plasat în talk-show-uri naționale.

Un actor „bine-cunoscut, pro-european”, „poate proprietar de club de noapte”, ar trebui să pună la îndoială moderat și politicos obiectivele partidelor pro-occidentale și să aducă în dicuție contradicții din ce în ce mai mari…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).