august 4, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Pandemia a nimicit industria textilă. Un număr uriaș de fabrici a dispărut

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Este vorba de 750 de fabrici care au dispărut din statistici în România.

România a produs anul trecut, în pandemie, haine, fibre textile şi încălţări în valoare de 18,3 mld. lei, cu 3,7 mld. lei mai puţin decât în 2019, impactul crizei sanitare devenite şi criză economică fiind vizbil la nivel de cifre, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului, potrivit Mediafax.

Anul trecut, când mai multe fabrici locale s-au închis sau relocat în ţări considerate mai ieftine, numărul de croitori şi pantofari a scăzut cu aproape 35.000, iar circa 750 de firme au dispărut din statistici.

Cu adevărat însă, închiderile se vor vedea în cifrele pe 2021 pentru că anul trecut unele afaceri abia au intrat în insolvenţă şi faliment sau abia au decis să plece.

România a fost încă dinainte de anii ‘90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie pentru marile branduri atât mass market, cât şi de lux. În ultimul deceniu însă, pieţele din Asia au crescut puternic, mizând pe salarii ce scad până la sub 100 de euro pe lună, arată sursa citată.

În acest context, în România fabricile continuă să se închidă. Fabricile Calzedonia (una), Rieker (două), Alison Hayes (una din două), Ara Shoes (una din două), RHM Pants (una), Melania (una) sunt doar câteva exemple de închideri dintr-o serie mai lungă, tendința remarcându-se mai pregnant în ultimii 3-4 ani.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).