September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

HALUCINANT Ioana Mihăilă explică de ce au murit mai mulți pacienți la Timișoara: Din ‘varii deficiențe’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Raportul Inspecţiei Sanitare de Stat a constatat “varii deficienţe” în unitatea funcţională de arşi de la Casa Austria din Timişoara, unele de infrastructură, iar altele de raportare, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

“Am primit raportul Inspecţiei Sanitare de Stat care a constatat varii deficienţe în unitatea funcţională de arşi de la Casa Austria din Timişoara. Unele dintre deficienţe sunt de infrastructură, unele dintre deficienţe sunt de raportare, iar cei care au fost identificaţi ca fiind sursa acestor deficienţe de raportare au fost amendaţi corespunzător”, a declarat Ioana Mihăilă, joi, într-o conferinţă de presă la Guvern, întrebată de ce mai funcţionează clinica de mari arşi de la Timişoara, unde s-au înregistrat mai multe decese.

Ea a adăugat că rapoartele Inspecţiei Sanitare de Stat şi ale tuturor organelor de control de la nivelul MS sunt puse la dispoziţia organelor de anchetă şi acestea din urmă trebuie să dea un verdict, întrebată cine se face vinovat pentru moartea respectivilor pacienţi, scrie Agerpres.ro.

Ministrul a punctat că paturile de arşi din România sunt insuficiente.

“E clar că există nevoia ca numărul de paturi să fie crescut. În acest moment, la nivelul Ministerului Sănătăţii sunt în desfăşurare 3 proiecte pentru construirea a 3 centre de arşi, proiecte care sunt finanţate prin Banca Mondială. Unul din centrele de arşi aflate în desfăşurare este la Timişoara, al doilea la Târgu Mureş, al treilea la Bucureşti. Aceste centre de arşi sunt proiectate, aşa încât să fie în concordanţă cu normele europene care reglementează circuitele şi condiţiile de funcţionare ale acelor centre arşi şi care duc la reducerea la minim a riscurilor pentru pacienţii cu arsuri”, a explicat Mihăilă.

Sursa: stiripesurse.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).