September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

A venit căldura, atenție la mușcăturile de căpușe! Peste 100 de oameni au ajuns deja la spital

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Mai mult de 100 de persoane au ajuns la spitalul Județean de Urgență Pitești, după ce au fost mușcate de căpușe, scrie News.ro.

„De la începutul primăverii şi până în prezent, peste 100 de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a SJUP, pentru a solicita sprijinul specialiştilor în vederea extragerii căpuşelor. Din fericire, în niciunul dintre cele 119 cazuri înregistrate din martie şi până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialişti recomandând tratament adecvat, la domiciliu”, anunţă reprezentanţii unităţii sanitare.

Potrivit acestora, căpuşele sunt, de obicei, mici paraziţi externi, cu dimensiuni de aproximativ 0,5 – 15 mm. Căpuşele adulte sunt mai mari, după hrănire, de dimensiunea unei boabe de cafea.
„Acestea se ataşează de pielea animalelor sau a oamenilor, înţepând suprafaţa acesteia şi hrănindu-se cu sângele gazdei. De obicei, se ataşează la baza firului de păr, în spatele urechilor, la pliul coatelor, în spatele genunchilor, în zona inghinală şi a axilelor.Odata fixate pe suprafaţa tegumentului, căpuşele vor introduce capul în spaţiul subtegumentar şi vor începe alimentaţia, care poate dura câteva minute, dar şi câteva ore. Este foarte important ca în această perioadă, dacă este sesizată căpuşa, să nu fie smulsă sau să se încerce pur şi simplu îndepărtarea sa, deoarece ligaturarea între corp şi cap este una relativ fragilă, iar o îndepărtare defectuoasă va produce menţinerea capului în spaţiul subtegumentar, în timp ce doar corpul a fost îndepărtat. În situaţia în care este sesizată infestarea cu căpuşă, este necesar să vă deplasaţi la un cabinet medical sau la spital deoarece aici există instrumentarul necesar pentru a se îndepărta adecvat capuşa, fără a îi rupe capul şi a menţine acolo fracţiuni din aceasta”, recomandă medicii.
Aceștia precizează că nu orice muşcătură poate transmite Boala Lyme, ci muşcăturile căpuşelor pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esenţial ca acestea să fie îndepărtate la timp şi corect.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).