September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Schimbare majoră în piața vehiculelor electrice: apare bateria care se încarcă ultra-rapid

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Porsche, divizia de automobile sport a grupului Volkswagen, înfiinţează o companie mixtă cu Customcells, pentru a produce baterii de înaltă performanţă, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice, transmite Reuters.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion, va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în maşinile electrice actuale ale Porsche, a declarat compania într-un comunicat, informează News.ro.

Pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătăţirea densităţii energetice va însemna reducerea cantităţii de materie primă necesară în baterii pentru a atinge aceeaşi autonomie. De asemenea, va reduce costurile de producţie a bateriei, făcând maşinile electrice mai accesibile.

Porsche a declarat că va investi o sumă de peste 10 milioane de euro în asocierea la care va deţine o participaţie de 80%.

Unitatea de producţie îşi propune să aibă o capacitate de 100 kilowatti oră, echivalentă cu baterii pentru 1.000 de maşini pe an.

Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a declarat în aprilie că producătorul auto doreşte să accelereze dezvoltarea mobilităţii electrice, cu planuri pentru o fabrică germană în Tuebingen, care să producă celule pentru baterii. În acel moment, el nu a spus dacă Porsche va căuta un partener.

Customcells are sediul în Tuebingen. Compania-mamă a Porsche, Volkswagen, a anunţat că intenţionează să construiască jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global

sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).