September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Scrisoare deschisă a primarilor de sector: Edilii se revoltă că au fost lăsaţi în afara PNRR, dintr-un detaliu birocratic

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Primarii sectoarelor din București au trimis o scrisoare Guvernului prin care solicită să fie incluși în PNRR. În prezent, primăriile de sector nu pot accesa fonduri din program dintr-un motiv birocratic: sunt considerate sudiviziuni ale Primăriei Generale și nu UAT-uri.

Scrisoare comună a tuturor primarilor de sectore este adresată premierului, ministrului Fondurilor Europene și ministrului Dezvoltării.

Aceasta se numește „Sectoarele trebuie să fie eligibile pe PNNR” în condițiile în care primăriile de sector nu pot accesa fonduri deoarece nu sunt considerate unități administrativ teritoriale (UAT).

„Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulți oameni decât majoritatea județelor care conțin UAT-uri distincte (municipii, orașe, comune), asta deși sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populație mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraș și comună, care este UAT. Mai mult, Sectoarele au și capacitate administrativă și competențe pentru a derula proiectele necesare. La o lectură amănunțită a PNNR am identificat că atunci când se vorbește despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menționate Sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul București. Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul București este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni nu suntem UAT-uri”,a explicat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, potrivit Mediafax.

Edilul a anunțat că l-a sunat pe ministrul Fondurilor Europene și a vorbit cu ceilalți primari.

„L-am sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situația (cum că instituțiile centrale care au contribuit la PNNR au uitat de Sectoare) și în urma discuției, găsind la dânsul toate bunăvoința, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat și a dorit și o adresă oficială a primarilor de Sectoare în acest sens. Am vorbit cu fiecare primar de Sector în parte și cum avem interese comune pentru a contribui la dezvoltarea Bucureștiului alături de Primarul General, am convent să semnăm împreună această scrisoare pe care o adresăm și Premierului Florin Cîțu și Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila”, a precizat primarul Ciucu.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).