October 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ion Cristoiu remarcă o schimbare a strategiei lui Ludovic Orban

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Publicistul Ion Cristoiu remarcă o schimbare a strategiei lui Ludovic Orban cu gruparea reformistă din PNL în bătălia din toamnă privind alegerea unui nou şef al partidului şi afirmă că, deşi acesta a scos sabia, niciun liberal nu i se alătură.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Sîmbătă, 12, duminică 13, şi luni, 14 iunie 2021, scena noastră publică a fost dominată de polemica virulentă dintre Ludovic Orban şi Gruparea reformistă în chestiunea Cine e de vină, pentru că PNL a pierdut ministerele la negocierile cu USRPLUS şi UDMR.

Toţi cei care au urmărit scandalul au găsit de cuviinţă să afirme că Ludovic Orban e cel care a scos sabia. Mai precis că acesta i-a acuzat pe trei dintre membrii Grupării Reformiste – Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău – că l-au părăsit, lăsîndu-l singur la negocieri:

„Trebuie să ştiţi lucrul ăsta, preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.”

Au urmat, aşa cum toată lumea a văzut, reacţiile de indignare, tot în media, ca şi în cazul lui Ludovic Orban, ale celor acuzaţi. Presa noastră are memoria scurtă. Mai departe de ieri seară nu-şi mai aminteşte nimic. Dacă ar fi avut memorie cît de cît, presa noastră şi-ar fi amintit că momentul negocierilor pentru formarea noului Guvern a fost invocat întîia oară nu de Ludovic Orban, ci de Rareş Bogdan. Am menţionat în mai multe rînduri interviul dat mie pentru Aleph News în 17 ianuarie 2021 de Rareş Bogdan ca document programatic al campaniei de răsturnare prin alegeri de către Gruparea Reformistă a Dictatorului Ludovic Orban.

În comentariul din 3 iunie 2021 de pe cristoiublog.ro, scriam sub titlul Campania de răsturnare a lui Ludovic Orban prin intermediul Congresului din 25 septembrie 2021, despre ceea ce se întîmplă în PNL:

„Toată lumea vorbeşte de un Congres de alegeri. Toată lumea vorbeşte de o confruntare între Ludovic Orban şi Florin Cîţu pentru şefia PNL…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).