iunie 13, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Boris Johnson, SOMAT de liderii UE, la summitul G7, să rezolve problemele cu Irlanda de Nord, apărute după Brexit

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, va fi supus unor noi presiuni din partea liderilor Uniunii Europene, la summitul Grupului naţiunilor puternic industrializate (G7) în scopul rezolvării problemelor apărute după Brexit în provincia britanică Irlanda de Nord, conform Financial Times, potrivit Mediafax.

La summitul G7, care se desfăşoară în localitatea britanică St Ives (Cornwall), sunt prezenţi Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisia Europene. Boris Johnson va avea întrevederi bilaterale cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu premierul italian Mario Draghi.

Boris Johnson s-a întâlnit joi cu preşedintele american, Joseph Biden, dar susţine că acesta nu i-a cerut nimic special în legătură cu situaţia din Irlanda de Nord. După discuţiile cu Joseph Biden, premierul britanic s-a declarat favorabil continuării eforturilor pentru aplicarea Protocolului nord-irlandez al Acordului Brexit, pe fondul tensiunilor cu Uniunea Europeană. „Există armonie completă asupra necesităţii de a continua eforturile pentru a găsi soluţii în scopul de a garanta susţinerea Acordului de Pace de la Belfast”, a declarat Boris Johnson. Întrebat dacă Joseph Biden l-a îndemnat să rezolve problemele apărute în Irlanda de Nord după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Boris Johnson a afirmat: „Nu, nu a cerut, dar ceea ce pot spune este că SUA, Marea Britanie şi UE au un lucru pe care vor în mod absolut să îl facă, acela de susţinere a Acordului de Pace din Vinerea Mare şi de a ne asigura că este menţinut echilibrul procesului de pace”. Washingtonul insistă ca Guvernul de la Londra să respecte statutul special al provinciei britanice Irlanda de Nord în relaţia cu Uniunea Europeană pentru garantarea Acordului de Pace din Vinerea Mare.

„Dar discuţiile lui Boris Johnson cu liderii europeni s-ar putea să nu fie la fel de diplomatice”, notează cotidianul Financial Times.

Emmanuel Macron a averizat, înaintea summitului G7, că reluarea discuţiilor pe tema Acordului Brexit „nu ar fi un lucru serios”. „Aceasta nu este o problemă între Marea Britanie şi Franţa, este o problemă între europeni şi Marea Britanie”, a atras atenţia preşedinele Franţei…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).