iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Joe Biden îi asigură pe europeni de sprijinul SUA, înaintea primei întâlniri cu Vladimir Putin

0 0
1 min read
0 0
Read Time:58 Second

Joe Biden îi asigură pe europeni de sprijinul SUA, înaintea primului său summit cu omologul rus Vladimir Putin. Președintele american a promis că Statele Unite se vor poziționa de partea Europei în ceea ce privește Rusia.

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în The Washington Post, Joe Biden a promis să consolideze „alianţele democratice” ale SUA în fața crizelor multiple și amenințărilor în creștere din partea Moscovei și Beijingului.

Președintele american va veni miercuri în Europa, unde va participa la summiturile anuale ale G7 şi NATO şi se va întâlni la 16 iunie, la Geneva, cu Putin, într-o perioadă de puternice tensiuni între cele două puteri rivale, comentează AFP, citată de Agerpres.

Washingtonul a sancţionat Moscova pentru o serie de motive: acuzaţii de ingerinţă în alegeri, piraterie informatică, spionaj, reprimarea principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, ameninţarea militară la adresa Ucrainei, anexarea provinciei ucrainene Crimeea.

La rândul rău, Rusia a răspuns prin numeroase contramăsuri, iar de câteva săptămâni cele două puteri nu mai au ambasadori în cele două capitale. În plus, Moscova acuză NATO că şi-a intensificat activitatea militară la frontierele ruse, prin desfăşurarea de trupe şi de exerciţii militare…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).