September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Șeful Gărzii de Mediu, DESCOPERIRE SURPRIZĂ despre poluarea din București

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că una dintre sursele de poluare la nivelul Bucureştiului şi al celorlalte oraşe o reprezintă încălzirea rezidenţială pe sobe proiectate să funcţioneze pe lemn, dar în care sunt introduse alte materiale precum uleiuri sau pal care „sunt de o sută sau chiar de o mie de ori mai toxice decât arderea lemnului”.

„Trebuie să ne uităm şi la alte tipuri de poluare pe care noi nu le-am luat în evidenţă până acum. Nu s-a vorbit niciodată de poluarea dată de aceste sobe care sunt în cartierele Bucureştiului, sobe care au fost proiectate să funcţioneze pe carburant solid, fosil, lemn şi de fapt, în ele se ard uleiuri, bucăţi de pal bucăţi de mobilă, fel şi fel de lucruri care sunt de o sută sau chiar de o mie de ori mai toxice decât arderea lemnului. Nu e doar problema noastră, avem nişte studii, problema asta se întâmplă şi în restul Europei, doar că noi nu am conştientizat, probabil, evenimentul şi nu am vorbit despre el. în spatele blocurilor de pe principalele artere sunt case şi în aceste case există sobe în care se arde altceva decât lemn”, a afirmat sâmbătă Octavian Berceanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24

Conform acestuia, în Bucureşti, dar şi în celelalte oraşe ale ţării, în spatele blocurilor care mărginesc marile bulevarde sunt case în care se folosesc astfel de surse de încălzire ce constituie sursă de poluare a aerului.

„Acest fum ieşit pe coş şi ajuns între blocuri nu se mai mişcă, se cumulează pentru că nu există curenţi se aer între blocuri care să disipeze acest fum foarte groş şi iarăşi avem poluare”, a explicat Berceanu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).