September 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vizită de onoare la Consiliul Județean Dâmbovița! Academicianul Ioan-Aurel Pop a fost primit la sediul instituției de președintele Corneliu Ștefan!

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Am avut onoarea să primesc, astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, vizita domnului academician profesor universitar doctor Ioan-Aurel Pop, președinte al Academiei Române.
Prezența distinsului oaspete în județul nostru se datoreză și faptului că, tot astăzi, domnului Ioan-Aurel Pop i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea „Valahia” din Târgoviște.
Recunoașterea meritelor domnului academician profesor universitar doctor Ioan-Aurel Pop, personalitate importantă a istoriografiei românești contemporane, se datorează vastei sale activități științifice materializate prin publicarea a peste 50 de cărți și 300 de studii, articole, recenzii, rapoarte și cronici apărute în volume și reviste de specialitate.
Pe lângă importanța în sine a acordării acestui titlu, evenimentul de astăzi contribuie substanțial la sporirea autorității științifice a Universității „Valahia” din Târgovişte. De altfel, domnul academician Ioan-Aurel Pop a fost întotdeauna un susținător al învățământului superior dâmbovițean.
Vizita domnului Ioan-Aurel Pop a fost un bun prilej pentru mine de a relua discuțiile legate de ruinele Conacului Văcărești, acesta aflându-se în patrimoniul Academiei Române. Pe această cale, am stabilit, de comun acord, ca instituțiile pe care le conducem să demareze procedurile necesare punerii în valoare a domeniului Văcărești din localitatea dâmbovițeană cu același nume. Un alt subiect pe care l-am discutat cu domnul Ioan-Aurel Pop a fost și stațiunea de interes național Peștera-Padina, sfaturile, încurajările și sprijinul domniei sale fiind mai mult decât binevenite.
Îi mulțumesc domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop pentru vizita făcută și îl asigur, încă o dată, de toată considerația mea.
Nu în ultimul rând, toate gândurile mele bune se îndreaptă către toți cei datorită cărora, pe 01.06.1992, se înființa Universitatea “Valahia” din Târgoviște.
Le urez “La Mulți Ani” tuturor celor care, de-a lungul istoriei de 29 de ani de învățământ superior dâmbovițean, au predat sau au urmat cursurile Universității “Valahia” din Târgoviște.
VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).