iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Posibilă bulă imobiliară în Europa. În România, prețul locuințelor s-ar putea majora cu 25%

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Prețul mediu de achiziție a unei locuințe a crescut în mai multe țări europene în ultimul an, potrivit Digi24. În România, încă de a începutul anului, prețul locuințelor a crescut, iar tendința se va menține, estimările fiind că majorarea va fi de 25%.

Din cauza pandemiei, europenii nu au mai cheltuit bani pe călătorii sau ieșiri în oraș la restaurant, așa că atenția li s-a îndreptat spre investiții în spații mai mari de locuit. Totodată, dobânzile mici oferite de bănci pentru împrumuturi au încurajat familiile tinere să ia credite pentru a-și cumpăra propria casă ori apartament.

Marea îngrijorare este că pe măsură ce economia își va reveni, băncile centrale vor trebui să crească ratele dobânzii, iar cumpărătorii de case s-ar putea trezi cu datorii cărora să nu le poată face față. Dacă vor trebui să-și vândă noile case, situația ar genera o bulă imobiliară bruscă.

Valentina Geanuneanu, expert imobiliar, a explicat la Digi24 că pandemia i-a făcut pe români să își dorească apartamente mai mari, cu terase, sau să se mute la case cu grădină. Potrivit Valentinei Geanuneanu, prețurile or să crească cu 25% pe piața imobiliară din România.

Sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).