September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vremea a dat BĂTĂI de cap procesului de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță: A împiedicat o parte dintre persoane să se prezinte la centrele de vaccinare

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că tot mai multe persoane preferă doza unică de la compania Johnson & Johnson, iar scăderea numărului de persoane care se prezintă pentru imunizare este cauzată şi de vremea proastă din aceste zile, potrivit news.ro.

 

Gheorghiţă a precizat că oamenii nu mai sunt dispuşi să se deplaseze zeci de kilometri pentru a primi doza de vaccin, astfel că este nevoie ca vaccinul să ajungă cât mai aproape de ei.

“Există o atractivitate a persoanelor care vin să se vaccineze cu doza de vaccin de la Johnson & Johnson. Vă dau exemplu de la evenimentul Maratonul din Bucureşti. Persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze sunt circa 2.000 de persoane care au venit şi s-au vaccinat cu Johnson & Johnson, spre deosebire de persoane care au venit tot pentru prima dată să se vaccineze, circa 1.700 s-au vaccinat cu vaccin de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24, duminică seara.

El a susţinut că şi vremea nefavorabilă i-a făcut pe oameni să nu meargă la centrele de vaccinare.

“Astăzi, în timpul week-endului nu avem activitate de vaccinare în cabinetele de medicină de familie şi asta evident că scade numărul celor vaccinaţi cu prima doză. Pe de altă parte, la nivel naţional vremea nu a fost foarte bună şi a împiedicat o parte dintre persoane să se prezinte la centrele de vaccinare. Evoluţia este dinamică, însă ceea ce este cât se poate de evident este că decalajul între localităţi, între rata de acoperire vaccinală în diferite judeţe ţine de cât de mult se implică cei de pe plan local, autorităţile locale”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a precizat că în perioada următoare, deşi nu vor mai fi cifre mari în ceea ce priveşte numărul persoanelor imunizate, va fi o acoperire geografică mai mare…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).