iunie 13, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

8 dintre polițiștii rutieri care îi asigurau circulația lui Klaus Iohannis prin Sibiu rămân după gratii: Alți 2 sunt sub control judiciar

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 50 Second

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins vineri ca nefondate contestaţiile formulate de către opt din cei zece agenţi de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu arestaţi preventiv de către Tribunalul Sibiu, iar pentru doi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Astfel, potrivit soluţiei postate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia a admis contestaţiile declarate de doi dintre inculpaţi, a desfiinţat integral încheierea penală contestată şi a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la luarea măsurii arestării preventive faţă de aceştia, scrie Agerpres.ro.

Instanţa a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, până la data de 26 iulie, fiind stabilite o serie de obligaţii pe care cei doi agenţi trebuie să le respecte, inclusiv să nu depăşească limita teritorială a judeţelor Sibiu şi Alba decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală şi să nu se apropie unul de celălalt sau de ceilalţi inculpaţi şi suspecţi. CA Alba Iulia a dispus punerea de îndată în libertate a celor doi inculpaţi dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.

De asemenea, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile declarate de ceilalţi opt inculpaţi.

Decizia CA Alba Iulia, pronunţată în camera de consiliu, este definitivă.

În 19 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciile Judeţene Anticorupţie Sibiu, Alba, Braşov şi Cluj, au pus în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară pentru probarea unor infracţiuni de corupţie într-o cauză penală în care sunt suspectaţi 25 agenţi de poliţie din cadrul IPJ Sibiu.

După audierea celor 25 de poliţişti s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 dintre aceştia.

Faţă de 10 dintre inculpaţi (agenţi de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene) a fost dispusă luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, iar cu privire la 5 dintre inculpaţi s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Dosarul a fost înregistrat pe 20 februarie 2019, fiind iniţial efectuată urmărirea penală „in rem” pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării, abuz în serviciu, dare de mită, luare de mită, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, înşelăciune şi fals în declaraţii, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia de agent de poliţie.

Potrivit denunţului şi procesului verbal de sesizare din oficiu care au stat la baza înregistrării dosarului penal, existau indicii cu privire la faptul că mai mulţi agenţi de poliţie rutieră şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu şi nu ar fi constatat săvârşirea unor fapte contravenţionale la regimul rutier. În schimbul acestei „iertări de sancţiune”, contravenienţii ar fi sponsorizat echipa de fotbal a I.P.J. Sibiu, întocmindu-se contracte de sponsorizare cu diferite sume de bani acestei echipe din care făceau parte şi aceşti lucrători de poliţie, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Conform aceleiaşi surse, din cercetările efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi a datelor rezultate din punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică, a rezultat presupunerea rezonabilă cu privire la comiterea mai multor infracţiuni de corupţie, de serviciu şi de fals de către agenţii de poliţie rutieră din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).