iunie 13, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Patru urşi filmaţi pe o pârtie de schi din staţiunea Şugaş Băi

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Patru urşi au fost filmaţi în timp ce se plimbau pe una dintre pârtiile de schi din staţiunea Şugaş Băi, imaginile surprinse devenind virale pe internet.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost cel care a postat imaginile video pe pagina sa de socializare, avertizând cetăţenii să nu se apropie de animalele sălbatice.
„Prezenţa urşilor la Şugaş Băi nu este una deloc surprinzătoare şi nici ciudată, până la urmă e o staţiune de munte. Fac însă un apel la dumneavoastră să nu vă apropiaţi de animalele sălbatice şi nici să nu le daţi de mâncare sau să încercaţi să vă fotografiaţi cu ele, pentru că pot deveni periculoase”, a scris primarul Antal Arpad pe Facebook.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au recomandat cetăţenilor municipiului să evite pe cât posibil plimbările pe păşunile şi pădurile din jurul municipiului, în special din staţiunea Şugaş Băi şi de pe Câmpul Benedek, unde apar frecvent animalele sălbatice.

„Pădurile de la Şugaş Băi şi de la Câmpul Benedek sunt o oază pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, fie că vorbim de drumeţii, plimbări sau de ciclism. Cu toate acestea, traseele de drumeţie prin păşunile din aceste zone pot fi periculoase din cauza animalelor sălbatice care trec pe acolo (…) Spre exemplu, un traseu popular în rândul bicicliştilor din oraş a fost trasat chiar acolo unde se află de zeci de ani hrănitoare, astfel încât şansele ca trecătorii să se întâlnească în drumul lor cu animalele sălbatice sunt foarte mari”, se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a Primăriei.

În comunicatul respectiv se face referire şi la riscurile la care se expun cei care merg la plopul uscat din mijlocul pădurii de pini din Câmpul Benedek.

„Un punct de atracţie din ce în ce mai popular şi care este cunoscut sub numele de Copacul Şaman, se află într-o zonă deosebit de periculoasă, fiind la doar 50 de metri de fosta păşune pentru hrănirea animalelor sălbatice. Camerele de luat vederi au surprins recent, în această zonă, un urs de talie mare care probabil s-a stabilit în pădurea de pini şi se plimbă de acolo până la zona actuală de hrănire aflată la 200 de metri de Copacul Şaman. Prin această păşune trece şi un traseu de drumeţie, iar anul trecut persoane necunoscute au marcat un nou traseu, pornind din traseul iniţial de drumeţie, care trece direct prin zona de hrănire a animalelor sălbatice spre lacul Benedek. Faptul că nu au existat accidente până în prezent se datorează faptului că în zonă s-au desfăşurat lucrări forestiere, astfel utilajele au lucrat continuu, iar animalele au putut veni la hrănitoare doar noaptea”, se menţionează în comunicatul postat de Primărie.

Potrivit autorităţilor locale, mutarea animalelor nu este o soluţie pe termen lung, deoarece în locul lor vor apărea altele, schimbarea legislaţiei este o procedură complicată, iar mutarea hrănitoarelor nu va rezolva problema, deoarece va dura mulţi ani până când animalele sălbatice se vor obişnui cu o nouă zonă pentru hrănire…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).