iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Îngrijorare la nivel internațional: SUA acuză China că-și suplimentează ‘semnificativ’ arsenalul nuclear

0 0
1 min read
0 0
Read Time:56 Second

China refuză apelurile pentru negocieri în format bilateral cu Statele Unite pe tema limitării armamentului nuclear, anunţă Administraţia Joe Biden, acuzând Beijingul de suplimentarea în mod „semnificativ” a capabilităţilor atomice, conform agenţiei Reuters, informează Mediafax.

„În pofida acumulării semnificative de arme nucleare de către China, din nefericire, Beijingul continuă să se opună discuţiilor cu Statele Unite pe tema reducerii riscurilor nucleare”, a declarat, marţi, ambasadorul american pentru Dezarmare, Robert Wood, la o conferinţă organizată de Naţiunile Unite.

„Până acum, Beijingul nu a dorit să se implice serios sau să accepte discuţii la nivel de experţi similare cu cele pe care le avem cu Rusia. Sperăm sincer că acest lucru se va schimba”, a precizat diplomatul american.

Statele Unite şi Rusia au decis la începutul anului prelungirea cu cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), care impune limite privind capabilităţile nucleare. Administraţia Donald Trump a cerut în mai multe rânduri Chinei să participe la Noul Tratat START, semnat de SUA şi Rusia

Preşedintele SUA, Joe Biden, vrea să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, noi reguli privind controlul armamentului strategic.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).