iunie 13, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Prognoza METEO – Meteorologii au anunțat vreme oscilantă în următoarele săptămâni

0 0
3 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second

Vremea va fi oscilantă în decursul următoarelor două săptămâni (17 – 30 mai), interval în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local cu preponderenţă în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş şi la munte, arată prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general răcoroasă, cu temperaturi maxime de 18 – 20 de grade şi minime de 8 – 10 grade, în medie, posibil mai scăzute în data de 20 mai. Începând din 23 mai, se estimează o încălzire treptată a vremii, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai, iar în unele zile vor fi chiar mai ridicate decât mediile multianuale, respectiv 23 – 26 grade ziua şi 11 – 13 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă. Vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

În Crişana, vremea va fi răcoroasă în prima săptămână, când, mediat regional, vor fi valori termice diurne de 17 – 21 de grade şi nocturne de 7 – 11 grade, posibil mai scăzute în jurul datei de 20 mai. Începând din 24 mai, valorile temperaturii aerului vor fi în creştere treptată, apropiindu-se de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai, cu medii ale maximelor de 22 – 24 de grade şi ale minimelor de 10 – 13 grade. În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată. Vor fi mai ales fenomene de instabilitate atmosferică, iar local, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

În zona Transilvaniei, în prima parte a intervalului de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, astfel că, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 20 de grade, iar minimele între 4 şi 9 grade. Începând din data de 24 mai, valorile termice vor fi în creştere treptată şi se vor situa în jurul celor caracteristice ultimei decade a lunii mai, respectiv 20 – 24 de grade, pe timpul zilei, şi de 7 – 11 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în majoritatea zilelor; vor fi mai ales manifestări de instabilitate atmosferică, iar local se pot înregistra – în intervale scurte de timp sau prin cumulare – cantităţi de apă mai însemnate.

În Maramureş, prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme rece pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 14 – 18 grade şi minime de 6 – 10 grade, în medie. Începând din 24 mai, se estimează o încălzire treptată a vremii, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai, iar în unele zile vor fi chiar mai ridicate decât mediile multianuale, respectiv maxime de 21 – 23 grade şi minime de 9 – 12 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă şi, mai ales în prima săptămână, se vor cumula cantităţi de apă însemnate.

În regiunea Moldovei, în prima săptămână, zilele caracterizate de o vreme normală termic şi local chiar mai caldă decât în mod obişnuit (cu maxime de 20 – 25 de grade) vor alterna cu zile mai răcoroase când, mediat regional, la amiază vor fi temperaturi de 18 – 21 de grade; minimele termice vor fi în general de 8 – 12 grade, cu valori mai mici în unele nopţi în nordul regiunii. Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică un regim termic în general peste cel caracteristic perioadei, cu valori diurne de 22 – 26 de grade şi nocturne de 10 – 14 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 17 – 19 mai, iar în restul intervalului de referinţă, pe arii restrânse, mai ales în nordul regiunii şi în zona subcarpatică, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).