iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SUA cer Israelului să asigure securitatea jurnaliștilor: „Este o responsabilitate capitală”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Statele Unite au cerut Israelului să asigure securitatea jurnaliștilor, după ce o clădire din Fâșia Gaza în care aveau sedii agenția internațională de presă Associated Press și televiziunea al-Jazeera a fost pusă la pământ în urma unui raid al aviației israeliene, relatează Reuters.

Le-am spus direct israelienilor că asigurarea securității jurnaliștilor și a mass-media independente este o responsabilitate capitală”, a spus secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, într-o postare pe Twitter.

Armata israeliană susține că clădirea bombardată adăpostea „bunuri militare” ale organizației Hamas. Cele două instituții media au fost anunțate să părăsească blocul.

Atât Al Jazeera, cât și Associated Press au condamnat atacul. Agenţia de presă americană s-a declarat „şocată şi oripilată” de această lovitură israeliană, iar Al-Jazeera a denunţat o „crimă” şi o tentativă de a „reduce media la tăcere”.

Clădirea a fost doborâtă în condițiile în care un trimis special al Statelor Unite a ajuns, sâmbătă la Ierusalim, în vederea dezescaladării conflictului și tensiunilor din Israel, Gaza și Cisiordania.

Hady Amr va lua parte la discuții cu oficiali israelieni, palestinieni și de la Organizația Națiunilor Unite pentru a putea ajunge la un compromis și un armistițiu între cele două părți.

Sursa: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).