iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Preşedinţii Curţilor de Apel reacţionează la ameninţările lui Stelian Ion

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Preşedinţii curţilor de apel din ţară semnează o scrisoare deschisă adresată ministrului Justiţiei, Stelian Ion, în care condamnă ameninţările lansate de ministru într-o adresă transmisă preşedintelui Curţii de Apel Timişoara şi semnată de un secretar de stat. Cel puţin 10 dintre cei 15 preşedinţi de curţi de apel au semnat scrisoarea prin care denunţă presiuni inadmisibile din partea ministrului Justiţiei pentru a nu se pune în aplicare decizii judecătoreşti definitive în domeniul drepturilor salariale ale personalului auxiliar. Semnatarii afirmă că demersul Ministerului Justiţiei „este de o gravitate fără precedent și reprezintă un atac direct atât asupra independenței instanțelor, cât și asupra reputației profesionale a președinților curților de apel”. Aceştia anunţă că vor sesiza Secţia pentru judecători a CSM în vederea apărării independenţei puterii judecătorești în ansamblul său.

„Președinții Curților de Apel condamnă ferm presiunile inadmisibile pe care Ministrul Justiției, Stelian Ion, le face pentru ca hotărâri judecătorești definitive să nu fie puse în executare și își exprimă deplina solidaritate cu președintele Curții de Apel Timișoara, față de răspunsul revoltător transmis acestuia, de Ministrul Justitiei, cu referire la acest subiect.

În adresa publicată de presă ieri, 10 mai 2021, Ministrul Justiției amenință pur si simplu cu răspunderea penală un președinte al curții de apel dintr-o țară membră a Uniunii Europene pentru că a îndrăznit că informeze ordonatorul principal de credite despre obligațiile ce îi revin în temeiul unor hotărâri judecătorești executorii de drept.

Președintele Curții de Apel Timișoara a informat Ministerul Justiției că există cereri având ca obiect punerea de îndată în executare a unor hotărâri judecătorești, prin care s-au admis acțiunile și s-a dispus uniformizarea modului de calcul al salariilor personalului auxiliar de specialitate, pentru desfășurarea activității în același condiții de vechime în muncă și funcție.

În răspunsul trimis, Ministerul Justiției, uzitând de calitatea de ordonator principal de credite pentru instanțele judecătorești și făcând referire la dreptul său de a emite „norme și instrucțiuni obligatorii”, a transmis nu doar că aceste hotărâri nu trebuie executate, ci și că o astfel de punere în executare a hotărârilor ar echivala cu săvârșirea unei fapte penale…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).