iunie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Direcţia Naţională Anticorupţie nu consideră o prioritate lămurirea dosarelor în care sunt vizate afacerile vicepremierului Dan Barna. Sesizările transmise de DLAF săptămâna trecută, pe două dintre proiectele cu fonduri europene coordonate de liderul USR, în care beneficiar a fost CJ Alba, au fost primite ieri de DNA şi sunt încă în procecedură de înregistrare şi repartizare. Pe un alt proiect cu fonduri europene, în care beneficiar a fost firma care i-a aparţinut lui Dan Barna, DLAF nu a terminat verificările. De asemenea, un dosar penal din acelaşi scandal, clasat în 2019 de DNA Alba şi redeschis de DNA Central în acelaşi an, este în continuare ţinut de DNA Central cu urmărire penală „in rem”, fără suspecţi şi fără inculpaţi, potrivit unui răspuns oficial al DNA la o solicitare formulată de jurnalista Sorina Matei de la Mediafax. Sursa: stiripesurse.ro

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Nu există dovezi ca ursul împușcat de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este ursul Arthur, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Nu avem poză cu ursul care cobora în localitate. Acolo se vorbea de mai multe exemplare care creează probleme. S-a dat aprobare, s-a emis acel raport pentru un exemplar și a fost extras un exemplar. Căutăm acum dovada monitorizării și încercăm să identificăm ursul Arthur ca să putem compara doveile din dosar cu cele care se referă la ursul Arthur. (…) Există un proces verbal în acest sens. Nu există film sau poze. Din acele procee verbale de monitorizare se spunea că era în cursul serii”, spune ministrul mediului, Tanczos Barna, întrebat dacă există vreo dovadă că ursul împușcat e același exemplar cu cel care a cauzat pagube.

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, nu există poze în perioada de monitorizare.

În ceea ce privește identificarea ursului ucis, ministrul a afirmat că aceasta se va face prin probe ADN.

„Până în momentul apariției acestor informații în presă, Ministerul n-a deținut nicio informație cu privire la existența ursului Arthur, însă certitudinea există în ceea ce privește exemplarul recoltat. Din exemplarul recoltat s-au cerut probe ADN și am trimis la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură. În ceea ce privește exemplarul recoltat avem certitudinea și posibilitatea identificării. Pentru a compara aceste mostre ADN cu ceva vom solicita informații de la acele organizații care au avut posibilitatea sau au făcut monitorizare. În acelați timp vom solicita și poze, pentru a compara poza din dosarul de extragere cu celelalte poze. Este relativ greu pentru că pozele nu sunt în aceeași perioadă, poza de recoltare este din iarnă, pozele celelalte pe care le-am văzut și eu pe internet sunt din alte perioade, dar certitudinea poate fi oferită de mostrele ADN”, a mai spus ministrul Mediului.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).