iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Naționaliștii din Scoția au câștigat alegerile: se pregătește referendum de independență

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Premierul scoţian Nicola Sturgeon s-a angajat, sâmbătă, să continue planurile pentru organizarea unui nou referendum referitor la separarea de Regatul Unit, după ce a afirmat că nu există nicio îndoială că Parlamentul Scoţiei va avea o majoritate pro-independenţă, transmite Reuters.

Într-o critică adusă premierului britanic Boris Johnson, care a spus că va bloca un nou vot referitor la secesiune, Sturgeon a spus că ar fi absurd ca vreun politician din Londra să încerce să blocheze votul, informează News.ro.

„Singurii oameni care pot decide viitorul Scoţiei sunt poporul scoţian şi niciun politician din Westminster nu poate sau nu ar trebui să stea în calea acestui lucru”, a declarat Sturgeon pentru BBC TV.

Rezultatele alegerilor au arătat că Partidul Naţional Scoţian (SNP) al lui Sturgeon a obţinut un rezultat bun pentru un al patrulea mandat consecutiv, după ce a triumfat în 62 din cele 86 de locuri declarate până acum pentru Parlamentul cu 129 de locuri.

Cu toate acestea, sistemul electoral – care alocă 56 de locuri pe o bază de reprezentare proporţională, care ajută partidele mai mici, – înseamnă că este foarte puţin probabil să obţină o majoritate generală, scăzând cu unul sau două locuri.

Verzii scoţieni, care susţin, de asemenea, independenţa, erau aşteptaţi să câştige mai mult de o jumătate de duzină de locuri….citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).