aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre testele rapide cu salivă și implementarea acestora în școlile din România

0 0
1 min read
0 0
Read Time:59 Second

Deși unele state au introdus testele rapide antigen pentru școlari, medicul Alexandru Rafila a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că România așteaptă o decizie din partea Centrului European de Control al Bolilor:

„Nu știu când se aprobă testele din salivă. Decizia trebuie să vină de la Centrul European de Control al Bolilor, nu e o chestiune care ține de România. Sunt importante mai ales pentru tipurile de test, deoarece, spre exemplu, pentru testele rapide antigen există o listă destul de generoasă cu tipuri care se pot utiliza. Probabil, la fel va fi și cu cele de salivă când se va constata că sunt două elemente care corespund, sensibilitate, specificitate și o cantitate minimă de antigen care poate fi detectată prin acest test.

În alte țări e vorba de decizii naționale, noi așteptăm decizia Centrului European de Control al Bolilor. Diferența dintre noi și alte țări e că ei au și instituții care sunt apte să evalueze astfel de teste. Sigur, în Franța au o agenție de sănătate publică care poate să facă acest lucru, au și experiență și iau o decizie mai rapidă bazată pe alte evaluări“, a precizat medicul Alexandru Rafila.

sursa: dcnews.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).