aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mai multe organizaţii civice protestează față de decizia de a schimba numele parcului ‘Sfântul Ștefan’ din Sectorul 2

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Mai multe organizații non-guvernamentale protestează față de decizia Consiliului Local al Sectorului 2 (S2) de a propune Consiliului General al Municipiului București (CGMB) să schimbe denumirea parcului „Sfântul Ștefan” în „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”, informează un comunicat de presă.

Semnatarii protestului afirmă că denumirea Parcului Sfântul Ștefan a fost cea consfințită chiar de cei care l-au construit, respectiv Primarul Gheorghe Donescu și Biserica Sf. Ștefan, cea care a a donat terenul.

Ei arată că nici măcar regimul comunist nu a schimbat numele parcului.

„Ce nu cunosc cei ce doresc acum să schimbe denumirea parcului este faptul că primarul Donescu era chiar epitrop la Biserica Sfântul Ștefan, deci ideea acestei denumiri a parcului este posibil să fi fost luată cu acordul și din dorința sa în cadrul consiliului parohial.

Prin cedarea terenului în anii 1935-1936, biserica a rămas cu Sfântul Altar în stradă și s-a consfințit cu jurământ de către Primar și Consiliul Parohial ca terenul să fie în folosul bucureștenilor, iar grădina-parc să poarte denumirea de ”Sfântul Ștefan” după cum ne precizează părintele paroh Constantin Cârlan-Ungureanu. Foarte interesant, nici măcar regimul comunist nu a îndrăznit să schimbe acest jurământ, părculețul purtând numele Sf. Arhidiacon Ștefan chiar și în timpul regimului ateu, de tristă amintire pentru români”, se arată în comunicat…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).