aprilie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

NEPĂSAREA UNUI PRIMAR PENTRU CETĂȚENII CARE L-AU VOTAT!…Primarul comunei Slobozia Moară, NOTIFICAT de către DSVSA Dâmbovița! VARZA MURATĂ în gropile de pământ, un real pericol pentru sănătatea cetățenilor!

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

Primaria comunei Slobozia Moara a fost ”NOTIFICATĂ” de catre DSVSA Dambovita sa ia masuri in legatura cu producătorii locali de legume care murează varza în gropi săpate în pământ, modalitate care nu poate asigura condițiile de siguranță alimentară conform legislatiei sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Primarul comunei ar fi trebuit să ia măsuri în legătură cu aceste probleme, însă se pare că acest lucru nu se află pe ”agenda” edilului de la Slobozia Moară.

”În urma acțiunilor de control efectuate de inspectorii DSVSA Dâmbovița în localitatea Slobozia Moară, județul Dâmbovița, s-a constatat că în majoritatea gospodăriilor populației sunt practicate gropi în pământ, utilizate în activitatea de murare a verzei, această situație fiind întâlnită și în zona terenurilor agricole aflate pe teritoriul comunei.

 

Concret, sub sintagma “tradiție”, producătorii locali de legume murează varza în gropi săpate în pământ, modalitate care nu poate asigura condițiile de siguranță alimentară conform legislatiei sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor naționale și comunitare în vigoare și nu poate garanta un produs sanogen, sigur pentru consumator.

 

Dacă DSVSA Dâmbovița, prin serviciile tehnice de specialitate, poate efectua controale periodice în unitățile de prelucrare prin conservare a legumelor și fructelor din comuna Slobozia Moara, județul Dâmbovița, înregistrate pentru siguranța alimentelor conform Ordinului președintelui ANSVSA nr. 111/2008, cu modificări și completări ulterioare, în situația “producătorilor tradiționali” de varză murată accesul este restricționat, deoarece aceștia desfășoară activități de murare a verzei pe proprietate privată și nu au procedat la îndeplinirea condițiilor de înregistrare atât la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, cât și la DSVSA Dâmbovița.

 

Cu toate acestea, DSVSA Dâmbovița a efectuat activități de “patrulare” pe drumurile publice din zonă, iar acolo unde au fost surprinse mijloace de transport încărcate cu varză murată sau alte legume conservate, au fost efectuate verificări privind trasabilitatea și condițiile de transport ale acestor produse și, în caz de neconformitate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare.

 

Menționăm că Primăria comunei Slobozia Moară, județul Dâmbovița a fost notificata cu privire la ilegalitatea practicilor de murare a verzei în gospodăriile populației și pe terenurile agricole din zonă și riscul existent privind atacul la sănătatea publică.

 

Cu această ocazie, am solicitat propuneri urgente de soluționare pentru stoparea acestui fenomen, furnizând în detaliu toate informațiile și condițiile legale de funcționare a unei unități de conservare a legumelor și/sau fructelor.

 

În concluzie, DSVSA Dâmbovița își manifestă îngrijorarea pentru fenomenul de amploare prezentat și va face toate demersurile legale pentru stoparea acestuia ți pentru susținerea producției de produse conservate din legume și/sau fructe sigure pentru consumatori…au transmis oficialii DSVSA Dambovita

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).