aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Poliţiştii buzoieni, jandarmii și polițiștii locali continuă verificările pentru respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020

0 0
3 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 5 Second

Poliţiştii buzoieni, jandarmii și polițiștii locali continuă verificările pentru respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul prelungirii stării de alertă

În perioada 12 – 14 martie a.c., poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi şi polițiști locali, au continuat acţiunile de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, la activităţile de verificare participând peste 700 de efective.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă în intervalul 22.00 – 05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Astfel, în acest sfârşit de săptămână au fost efectuate verificări în restaurante, terase, târguri, pieţe, centre comerciale, săli de jocuri, însumând peste 130 de societăți comerciale, în 200 de locaţii de interes.

Pe parcursul activităţilor au fost legitimate peste 4000 de persoane.

Au fost efectuate şi acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale, având în vedere și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2. În acest context au fost verificate 60 de mijloace de transport public în comun.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 40.000 de lei.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă.

În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur, sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Vă informăm că începând cu data de 14 martie a.c., a intrat în vigoare Hotărârea 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în care se menționează că intervalul de restricție a circulației este 22:00-05:00.

Unităţile de cazare verificate de poliţişti în cadrul acţiunilor preventive desfăşurate de poliţiştii buzoieni

În ziua de 13 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 20.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Public au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităților ce se pot produce în zona sau în incinta unităţilor comerciale ce au ca obiect de activitate cazarea persoanelor (hoteluri, moteluri, pensiuni şi vile turistice).

Au fost efectuate controale la 35 unități de cazare, ocazie cu care poliţiştii le-au reamintit angajaţilor o parte din prevederile legale de care trebuie să ţină cont în timpul serviciului, fiind verificate atât registrele și fișele de cazare, cât și existența unor sisteme de pază și alarmare, precum și modul de organizare și funcționare a pazei locaţiilor verificate.

Polițiștii au legitimat aproximativ 100 de persoane.

Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale dintre care 3 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 1 la Hotărârea 237/2001 privind normele accesului, evidenţei şi protecţiei turiştilor în structuri de primire turistice și 17 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 1900 de lei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).