aprilie 14, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Protest violent în Belgia. Zeci de polițiști răniți

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Zeci de poliţişti au fost răniţi în Belgia la un protest violent după arestarea unei femei de culoare.

Nouă poliţişti belgieni au fost transportaţi la spital în urma intervenţiei asupra unui grup violent de 200-300 de manifestanţi adunaţi sâmbătă în oraşul Liege pentru a protesta împotriva arestării unei femei de culoare, relatează duminică agenţia DPA, scrie Agerpres.

Manifestanţii au atacat fast-fooduri şi magazine, pe unele jefuindu-le, şi au aruncat cu diferite obiecte asupra forţelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. În total au fost răniţi 36 de poliţişti, iar 10 protestatari au fost reţinuţi.

Ordinea a fost rapid restabilită, într-o situaţie foarte complicată, a declarat şeful poliţiei locale, Christian Beaupere, care a vorbit despre o manifestare de mânie şi revoltă, dar crede că aceasta a fost premeditată. Demonstranţii au apărut în câteva minute, iar după modul în care au pornit distrugerile, jafurile, nu credem că a fost ceva spontan, remarcă responsabilul belgian.

Femeie de culoare, reținută de polițiști

Aparentul declanşator al acestor incidente a fost reţinerea luni în Piaţa Saint-Lambert din centrul oraşului Liege a unei femei de culoare care a opus rezistenţă în timpul arestării. Imaginile cu femeia imobilizată la pământ de către doi poliţişti au condus la noi acuzaţii de rasism la adresa poliţiei belgiene. În Belgia au avut loc anul trecut mai multe proteste împotriva rasismului poliţiei.

Femeia arestată a depus plângere, în timp ce poliţia neagă orice alegaţie privind rasismul în rândurile sale.

sursa: dcnews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).