iunie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Mike Pompeo anulează toate restricțiile în contactele cu Taiwanul. “S-a terminat!”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Mike Pompeo, șeful diplomației Statelor Unite, a anulat sâmbătă toate restricţiile care le-au fost impuse de-a lungul anilor responsabililor americani în contactele cu Taiwanul.

Şeful diplomaţiei Statelor Unite, Mike Pompeo, a anulat sâmbătă toate restricţiile care le-au fost impuse de-a lungul anilor responsabililor americani în contactele cu Taiwanul, informează Agerpres, citând AFP.

“Departamentul de Stat a creat restricţii interne complexe pentru a reglementa interacţiunile diplomaţilor noştri, militarilor şi altor reprezentanţi oficiali în relaţiile lor cu omologii taiwanezi.Statele Unite au luat aceste măsuri unilateral, pentru a mulţumi regimul comunist de la Beijing. S-a terminat”, a indicat secretarul de stat într-un comunicat.

El nu a precizat natura restricţiilor şi acest anunţ are oricum o valoare simbolică, o lege din 2018 autorizând deja “responsabili de la toate nivelurile guvernamentale, inclusiv membri ai cabinetului în funcţii de securitate naţională, militari şi alţi reprezentanţi oficiali ai guvernului să viziteze Taiwanul şi să se întâlnească cu omologii lor taiwanezi”.

Ce înseamnă asta pentru ChinaAnunţul, care intervine cu mai puţin de două săptămâni înainte de sfârşitul mandatului preşedintelui Donald Trump, va provoca furia Beijingului, care consideră Taiwanul ca parte integrantă a Chinei.

Mike Pompeo nu va merge atât de departe încât să normalizeze relaţiile cu Taiwanul, o decizie asupra căreia nu are niciun fel de autoritate. El a indicat că relaţiile cu insula se vor trece în continuare prin American Institute in Taiwan (AIT), o organizaţie privată care joacă rolul de ambasadă a Statelor Unite la Taipei. Washingtonul a întrerupt relaţiile diplomatice cu Taiwanul în 1979 pentru a recunoaşte Beijingul, dar Statele Unite au adoptat în acelaşi an o lege care prevede că vor trebui să ajute insula să se apere în cazul unui conflict.

Sursa: dcnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).