ianuarie 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Valeriu Gheorghiță: Următorul prag – 20.000 de români vaccinați / zi

2 min read
Read Time:1 Minute, 40 Second
Inquam Valeriu Gheorghiță
Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că începând de săptămâna viitoare s-ar putea trece la un ritm de vaccinare de 20.000 de români pe zi.

Citește și: Dana Budeanu a ales Fătălăul Anului 2020

„Vaccinul are o eficacitate de peste 95%. Acest lucru inseamna ca mai mult de 9 persoane din 10 vaccinate  nu vor dezvolta boala. Este un lucru extraordinar, mai ales pentru persoane din grupele vulnerabile care dezvolta forme severe”, a declarat Valeriu Gheorghiţă. El a adăugat că începând cu 5-6 ianuarie ar trebui să se atingă pragul de câte 20.000 de români vaccinați zilnic.

„Vom avea cel puțin 3 milioane de români vaccinați în iunie”, a mai afirmat acesta.

Speranța autorităților este că, dacă lucrurile decurg bine, în următoarele şase luni ar trebui să se asigure o imunizare a populaţiei împotriva noului coronavirus în proporţie de 60-70%.

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 1.586 de persoane.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.242 de persoane.

În ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, o persoană a avut o reacţie comună şi minoră, generală.

În total, dintre cei peste 13.242 de imunizaţi, 27 au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 – reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare, mai precizează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).