ianuarie 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Alexandru Rafila, ieșire dură la adresa lui Raed Arafat și a lui Valeriu Gheorghiță: Mi s-a părut puțin cam mult festivism, deplasare cu elicopterul ca să așteptăm la frontieră vaccinul

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a criticat dur modul în care s-au făcut festivitățile de primire a dozelor de vaccin în țară ”Mi s-a părut puțin cam mult festivism, deplasare cu elicopterul ca să așteptăm la frontieră vaccinul, adică până la urmă cred că cheltuielile cauzate de aceste «festivități» au fost mai mari decât valoarea vaccinului primit”.

„Da, o să mă vaccinez. Știți bine că eu am trecut prin infecție și luni, 21, a fost prima zi când am ieșit din izolare. Mă voi vaccina, probabil în câteva luni, în luna aprilie cel mai probabil. Las ciclul natural al bolii să își urmeze drumul și ulterior – sigur, o să îmi fac și dozări de anticorpi până atunci, dar în luna aprilie probabil că mă voi vaccina, pentru că e nevoie și de o consolidare a răspunsului imun, iar vaccinul oferă această oportunitate, mai ales că sunt multe persoane care au făcut forme de boale inaparentă, adică așa-zisele persoane asimptomatice, care nu știu că au trecut prin boală, dar ele sunt vaccinate și lucrul acesta nu înseamnă în niciun caz o problemă pentru ele. Nu trebuie să testeze în mod separat – dimpotrivă, e bine să se vaccineze, iar lucrul acesta le consolidează răspunsul imun”.

Întrebat cum califică faptul că Președintele României, prim-ministrul și ministrul Sănătății nu s-au regăsit printre primii români vaccinați, Alexandru Rafila a afirmat:

„Eu cred că este o decizie corectă. Nu aș avea comentarii legate de decizia lor de a nu se vaccina, pentru că până la urmă, dacă respectăm acest principiu al prioritizării diverselor categorii de persoane care urmează să primească vaccin, este clar că personalul medical trebuie să fie beneficiarul. Oricum, niciunul dintre cei menționați de dumneavoastră nu face parte din această categorie. E bine să lăsăm lucrurile să se desfășoare așa cum a fost stabilit, însă comentariul pe care îl am eu e puțin diferit”.

Cu toate acestea, el a criticat „festivismul” cu care a fost primită prima tranșă din vaccinul anti-COVID-19, în speță așteptarea deplasarea cu elicopterul pentru așteptarea transpotului la frontieră”. Cheltuielile cauzate de „festivități”, spune Alexandru Rafila, „au fost mai mari decât valoarea vaccinului primit”.

„Mi se pare că pentru cele două cutii de vaccin care au sosit – că discutăm de două cutii de vaccin care conțineau fiecare dintre ele cinci recipiente secundare, care erau în gheață carbonică, și o să răspund și la dubiile referitoare la modul în care a fost transportat acest vaccin… Mi s-a părut puțin cam mult festivism, deplasare cu elicopterul ca să așteptăm la frontieră vaccinul, adică până la urmă cred că cheltuielile cauzate de aceste «festivități» au fost mai mari decât valoarea vaccinului primit.

Cred că trebuie să fim modești și să facem o campanie de informare pentru că, din câte am văzut eu, campania de informare cam bate pasul pe loc. Ea trebuia să înceapă simultan cu obținerea aprobării de la EMA a vaccinului și cadrele medicale trebuie rapid instruite, toate cadrele medicale, pentru că ele sunt sursa de informații pentru restul populației. Cred că bătălia în ceea ce privește durata vaccinării se dă în funcție de calitatea campaniei de informare și de comunicare”, a mai declarat Alexandru Rafila, conform b1.ro.

sursa:bugetul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).