mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Avocatul Gheorghe Piperea, ANUNȚUL ZILEI: Producătorii de vaccin anti-COVID vor putea fi daţi în judecată în baza legilor în vigoare în România

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Avocatul Gheorghe Piperea a spus, sâmbătă, la Antena 3, că producătorii şi importatorii de vaccinuri anti-COVID vor putea fi daţi în judecată pentru eventualele efecte adverse. Asta deși în alte state companiile s-au asigurat că nu răspund penal și civil pentru eventualele efecte adverse ale vaccinurilor.

Citește și:  Florin Cîțu anunță că România PRIMEȘTE doze DOAR pentu 5 milioane de cetățeni: e nevoie de vaccinarea a 60% din oameni

„Este o veste proastă în sine. Spre deosebire de britanici şi francezi, care dau legi pentru imunizarea de răspundere legală în cazul celor trei companii, văd că în România se practică o abordare difertă, şi anume ca statul să suporte aceste despăgubiri (…) Este intimidantă ideea că producăturul nu va răspunde pentru nimic şi va răspunde statul, adică noi, plătitorii de taxe şi impozite, în locul Pfizer, AstraZeneca şi Moderna, care vor face nişte „mici” profituri de câteva zeci de miliarde, inclusiv pe seama celor care nu vor să se vaccineze.

Dacă efectele adverse apar imediat, cum a fost cazul acelei asistente americane, să vedem cine va plăti aceste despăgubiri, pentru că e vorba de cheltuieli de spitalizare şi alte aspecte negative.

În final, fără să le dau vreo idee acestor „inteligenţi” din guvernul Cîţu, o răpundere a producătorului şi importatorului de vaccin poate fi antrenată printr-o plângre la ANPC, în baza a două legi, una din 2004 – Legea privind produsele cu defecte, şi alta din 2003, Legea drepturilor pacienţilor. Sper să nu le aducă (Guvernul) modificări prin OUG doar pentru că aşa vor Pfizer, Moderna şi BioNTech, pentru că ar fi neconstituţional”, a spus Gheorghe Piperea la Antena 3.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).