ianuarie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Alexandru Rafila: ‘Dacă sunt persoane simptomatice nu se face vaccinarea. Asta e valabil și în cazul vaccinului gripal’

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru, a declarat, că este extrem de important ca România să țină pasul cu restul statelor UE în administrarea vaccinului anti-COVID-19, altfel ‘vor exista probleme legate de reluarea activităților’.

Întrebat când ar putea fi considerată o reușită campania de vaccinare anticoronavirus, Alexandru Rafila a răspuns:

”O putem considera o reușită când cel puțin 70% din populație acceptă să fie vaccintă și reușim să facem acest lucru. Deci sunt două componente: convingerea populației și capacitatea sistemului – nu doar medical, că sunt mai multe implicate – să-l administreze într-un timp foarte scurt.

Riscul Europei cu două viteze există că dacă noi nu reușim să convingem 70% și în 6-9 luni nu reușim să-i vaccinăm, ci într-un an și jumătate, vor exista probleme legate de reluarea activităților. E important să nu ajungem în a doua parte a clasamentului”, a declarat vineri Rafila, pentru Digi24.

Alexandru Rafila a precizat că și el se va vaccina, chiar dacă este infectat acum cu coronavirus, deoarece anticorpii nu rezistă mult.

”Sigur că mă voi vaccina. Nu în acest moment, pentru că boala și-a produs efectul și prezența anticorpilor, e evident din studiile făcute, ei nu au mare durabilitate, așa că în cursul anului viitor mă voi vaccina și eu. Mulți trec prin boală și nu știu că au fost infectați, dar sunt beneficiari ai vaccinării. Dacă sunt persoane simptomatice nu se face vaccinarea. Asta e valabil si în cazul vaccinului gripal”.

Rafila a declarat că, dincolo de problema stocării, distribuției și administrării vaccinului anti-COVID-19, principala provocare va ține de campania de informare:

”Cel mai greu cred că va fi de gestionat campania de comunicare. Nu cred că vor fi probleme deosebite logistic, dar la comunicare am rețineri, că noi am trecut în 2008 printr-o campanie eșuată de vaccinare din acuza unor greșeli majore de comunciare. Sper să nu fie repetate. E bine că e implicat și un profesionist în comunicare”.

El a insistat că politicienii ar trebui să fie mai reținuți în a se pronunța în chestiuni medicale:

”E nevoie de atenție când se fac declarații din partea oamenilor politici. Unde nu se pricep, să lase specialiștii. (…) Sigur că există și nevoia unei comunicări de natură politică, dar ea trebuie să se rezume la politică”.

„Vă dau și câteva exemple: se numesc evenimente coincidente. Ele se referă la apariția unor probleme după vaccinare care nu sunt cauzate de vaccinare, dar sunt atribuite ei. Asta trebuie înțeles. În campania de vaccinare HPV s-a spus că au fost trei decese cauzate de vaccin, noroc că în studio a fost un jurnalist pe medical, Val Vâlcu. El a spus că erau rezultatele, de fapt, unor accidente. Încercările de compromitere a încrederii oamenilor în vaccin trebuie rapid neutralizate de profesioniști în acestă zonă”, a transmis  Aelxandru Rafila vineri la Digi24, informează b1.ro 

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).